Descargar Cartas a la Dona: 2 Volums en PDF de Rossend Arus I Arderiu

Descargar Cartas a la Dona: 2 Volums en PDF de Rossend Arus I Arderiu año 2015

Ficha completa del libro

 

 • Nombre del libro: Cartas a la Dona: 2 Volums
 • Autor del libroRossend Arus I Arderiu
 • Fecha de publicación: 1/3/2015
 • EditorialAJUNTAMENT DE BARCELONA. DIRECCIO DE SERVEIS EDITORIALS
 • IdiomaCatalán
 • Género o ColecciónNovela Contemporánea
 • ISBN: 9788498506860
 • Valoración del libro: 4.91 de un máximo de 5
 • Votos: 197
 • Autor(a) de la reseña: Marcos Padilla
 • Fecha: 20/7/2018
 • Valorado con una puntuación de 4.69 de un máximo de 5
 • Páginas del PDF: 704
 • Incluye un resumen PDF de 70 páginas
 • Encuadernación: Tapa Blanda
 • Descripción o resumen: L'edició de les missives inèdites que constitueixen aquest segon volum de les Cartas à la dona de Rossend Arús és totalment diferent de l'edició facsímil del primer, el que es va publicar el 1877. Aquest comprèn les darreres missives que Arús va escriure sobre el viatge imaginari de Pau Pi i Pla a l'Exposició de Filadèlfia i que es conserven a la Biblioteca Arús. Comparteixen amb les primeres el to incisiu i plenament festiu de la poesia d'Arús, però en difereixen pel fet que conserven el to provisional que caracteritza les versions manuscrites. Aquí i a l'igual del tom primer de les Cartas a la dona, s'ha respectat en tots els paràgrafs la grafia prefabriana que utilitzava Rossend Arús i, pel que fa als substantius anglesos o d'altra parla, inclosa la castellana, el mateix Arús va escriure que sols va atendre a la pronunciació, o sia, que va reproduir-los tal com per a ell sonaven i va destacar-los, a més, amb un subratllat que nosaltres també hem respectat. Hem introduït en canvi, signes de puntuació que no hi eren, creiem que per la rapidesa i provi-sionalitat del manuscrit i pel seu caràcter inacabat. En alguns casos, pocs, el lector trobarà un «[...]», que només indica que ha estat impossible desxifrar l'escriptura d'A-rús; demanem excuses per aquest fet. Pel que fa a l'elecció de les il·lustracions, no cal dir que les del segon volum són part de la nostra tasca editorial i no tenen res a veure amb les del primer. Respecte a les notes, cal avançar que són part del treball d'edició i és l'únic que no figura, per tant, als manuscrits de Rossend Arús. A més, hem restringit l'aparell crític amb la voluntat d'incloure només aquelles explicacions considerades indispensables. En alguns casos les notes identifiquen llocs, institucions, persones i personatges, en d'altres glossen o expliciten comentaris i al·lusions de Rossend Arús que requereixen informacions complementàries per ésser compreses adequadament pel lector d'avui. També de forma puntual, s'hi han inclòs algunes dades addicionals que tracen a grans trets aspectes fonamentals del marc històric i contex-tual.
 • Otros formatos de descarga disponibles: PDF - OEB - HTML - WORD - EPUB - LIT - TXT - DOC. Compresión disponible TBZ2 - RZ - CAB - RAR - ZIP
 • Servidores habilitados: Dropbox - Google Drive - MEGA - Torrent - Mediafire
Votar:

Otros libros de la editorial AJUNTAMENT DE BARCELONA. DIRECCIO DE SERVEIS EDITORIALS

Otros libros del género o colección Novela Contemporánea